EXOD US -Tara, tara vrem tineri– spectacol de teatru in cadrul proiectului 
                                                      “Exodul Tinerei Generatii”




Familia? Ce inseamna familia pentru noi, pentru fiecare? E cuibul la care sa te intorci? E nodul pe care il facem si il desfacem ?  “Orice  frunza  are nevoie de o radacina  la care sa se intoarca” ? (Ana- “Poveste pentru oameni mari” de Sabina Gradinaru). Famila din “EXOD US –Tara , tara vrem tineri” e famila care iti merge la inima, care te apropie dar si te indeparteaza… si apoi te face sa revii …
“EXOD US” ne spune povestea unei familii, in care regasim fiecare cate o particica din noi, din familiile noastre.
Cu emotii,   cu intrebari – uneori  fara raspuns,  am incheiat prima reprezentatie a spectacolului “EXOD US –Tara, tara vrem tineri”-premiera de pe 25 septembrie de la Centrul de Teatru Educational Replika.
Si dupa spectacol ni s-a facut brusc dor; ne si gandeam la plecare, pentru ca a a doua  si a treia reprezentatie  a spectacolului este data in turneu, mai exact la Tecuci, pe 7 Octombrie si la Barlad pe 8 Octombrie. Suntem precum copilul, care dupa ce si-a dat examenul maturitatii, isi ia rucsacul si pleaca in lume. Copilul se intoarce acasa-la familie- si pleaca din nou,  Noi plecam la Tecuci si Barlad .. dar revenim acasa la Bucuresti pe 11 Octombrie.. si apoi plecam iar… la Buzau..Buzias, Lugoj, Calarasi… si ne asumam exodul proiectului nostru – care tocmai acest aspect il prezinta-plecarea tanarului cu educatie superioara , care pleaca,…dar si revine… nu e o tragedie plecarea… dar Romania se bucura de tinerii care se intorc in tara… chiar si pentru o perioada determinata.. pentru un proiect.. pentru a lasa ceva din creatia materiei lor cenusii si in tara nostra… si daca pleca mai departe in lume… face Romania mandra…
Exportam oameni cu idei creative, inteligente, exportam proiecte si planuri mari … Exportam si “Exodul Tinerei Generatii” – proiect pe care ne propunem inca de la inceput sa il exportam – prin intermediul  spectacolului “EXOD US –Tara, tara vrem tineri” si prin platforma exodus.philmys.ro-platforma ce devine un punct de intersectie pentru tinerii deja plecati si pentru cei ramasi in tara.
Menirea noastra in acest proiect este aceea a-l face cunoscut in cat mai multe arealuri geografice, de a-l plasa in cat mai multe suflete –harti.
Exodul Tinerei Generatii- proiect Asociatia Culturala Philmys- co-finantat de AFCN.



                                                              http://exodus.philmys.ro/


*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Comentarii

Postări populare